Autoschade achterhalen met autohistorie check

Dec 23, 2014   //   by admin   //   Uncategorized  //  Comments Off on Autoschade achterhalen met autohistorie check

Wanneer u een auto schade heeft opgelopen moet dit dusdanig worden hersteld dat de auto weer goed kan functioneren in het verkeer. Hieronder verstaan we dat de auto voldoet aan de veiligheidsaspecten en door de APK keuring heen komt. Heeft een auto ernstige schade dan krijgt deze een WOK (wacht op keuren) melding. Dit betekent dat de auto eerst gekeurd moet worden alvorens deze weer deel mag nemen aan het verkeer. De auto hoeft niet in nieuw staat te worden gebracht, maar moet wel aan alle normen voor de verkeersveiligheid voldoen. Deze keuring kan je laten doen bij een RDW keuringsstation. Dit is een door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) aangewezen locatie. Wanneer de auto is goedgekeurd krijgt deze het volledige kentekenbewijs terug en kan de auto weer deelnemen aan het verkeer.

Schade auto’s met WOK melding hebben ernstige schade geleden, er zijn overigens ook veel auto’s met ernstige schade zonder WOK melding. Deze kunnen zonder herstel onmogelijk deelnemen aan het verkeer. Toch wordt bijna elke schadeauto, tenminste als ze niet heel oud zijn, hersteld en terug in de handel gebracht. Dit is goed voor het milieu en de economie. Toch is het voor de consument een risico. Want de kans op trammelant met een auto die schade heeft gehad is groter dan een auto die nooit problemen heeft gehad. Wanneer je een tweedehands auto gaat kopen is het dus slim een check te doen voor autoschade. Dit kan je zelf optisch doen of de auto laten keuren bij een dealer, wil je nog meer zekerheid dan doe je een autohistorie check om te controleren of de auto schade heeft gehad.

De autohistorie check voor schade

Je kunt de autohistorie check voor het schadeverleden van een auto doen op www.autohistoriecheck.nl doen. Deze check zal aantonen of de auto in het verleden schade heeft gehad en hoe ernstig de schade was. Je kunt dan vervolgens specifiek laten controleren hoe het herstelwerk gedaan is en eventueel contact opnemen met het schadeherstelbedrijf. Het is belangrijk dat de schade goed hersteld is omdat je anders problemen kan krijgen met de auto. De check voor autohistorie toont je precies wat er in het autoverleden van de auto is gebeurd. Na het doen van de check en je eigen auto inspectie kun je de auto met een gerust hart aanschaffen. Zeker weten doe je het nooit maar je hebt zo wel de beste indicatie.

Comments are closed.