Autoverzekering en schade

Feb 9, 2014   //   by admin   //   Uncategorized  //  Comments Off on Autoverzekering en schade

Een autoverzekering heeft u nodig bij het rijden van een auto. Zonder autoverzekering bent u overigens strafbaar en mag u niet rijden. Er zijn verschillende soorten vormen van deze verzekering. U heeft de keuze uit de WA, WA+ en de Volledig Casco dekking.


Dekkingsvormen

De WA dekking is de minimale dekking en is verplicht voor elke autobezitter. Hierbij wordt enkel de schade aan andere voertuigen en personen vergoed. De WA+ autoverzekering ligt tussen de Volledig Casco en WA dekking in. Het verschilt per verzekeraar in hoeverre u gedekt bent tegen eventuele schade. Over het algemeen wordt bij deze dekkingsvorm schade vergoed veroorzaakt door onder andere diefstal, natuurrampen en dergelijke. Met een Volledig Casco dekking, ook wel de Allrisk verzekering genoemd bent u het meest uitgebreid verzekerd. U bent zowel verzekerd voor scahde aan eigen voertuig als aan andere voertuigen.


Aanvullende modules

Aanvullend op een dekkingsvorm kunt u nog aanvullende modules afsluiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een rechtsbijstandsverzekering voor juridische hulp in geval van schade. Ook is het mogelijk uw passagiers te verzekeren door middel van een ongevallen inzittendenverzekering of een schadeverzekering inzittenden. Deze dekkingen zorgen ervoor dat er bij blijvende invaliditeit of overlijden uitgekeerd wordt. Doordat letselschade behoorlijk hoog in de cijfers kan oplopen zijn deze dekkingen zeker een aanvulling op uw autoverzekering.

Bij sommige verzekeraars kunt u ook aanvullend een no-claimbeschermer afsluiten. Door middel van de no-claimbeschermer worden de opgebouwde schadevrije jaren veilig gesteld. In geval van schade daalt u niet op de bonus/malus ladder en blijft uw maandpremie ongewijzigd.


Verzekeraars

Een autoverzekering kan bij verschillende verzekeraars afsloten worden. Enkele populaire verzekeraars zijn FBTO, Centraal Beheer, OHRA, ING en De Nationale Nederlanden. Een autoverzekering afsluiten kan nog een lastige opgave zijn. Elke verzekeraar heeft zo zijn eigen voordelen, het loont dan ook om premies en voorwaarden met elkaar te vergelijken. Hiervoor zijn diverse handige vergelijkingssites te vinden waarop u in één handig overzicht allerlei aanvullende voorwaarden te zien krijgt.

Kijk voor leuke aanbiedingen ook op autoverzekering aanvragen! Kijk hier eventueel voor een goedkope autoverzekering!


Uitgesloten schades

Het kan voorkomen dat uw autoverzekeraar bepaalde schades niet wilt vergoeden, dit noemen we uitgesloten schades. Voorkom problemen met uw verzekeraar, gaat u op (wintersport) vakantie of brengt u een bezoek aan Duitsland deze winter.Houdt er dan rekening mee dat in Duitsland winterbanden verplicht zijn onder winterse omstandigheden.

Comments are closed.