Autoverzekering vergelijking

Feb 9, 2014   //   by admin   //   Uncategorized  //  Comments Off on Autoverzekering vergelijking

In Nederland zijn tientallen autoverzekeraars te vinden. Jaarlijks komen er ook een aantal bij. Als consument wilt u de verzekering voor de laagste prijs. Maar hoe krijgt u dat voor elkaar. Het zal veel tijd gaan kosten om alle verzekeraars af te gaan en zo te kijken welke verzekeraar u het beste kan helpen. U kunt er ook voor kiezen de autoverzekering te vergelijken. Via de autoverzekering prijsvergelijker weet u snel welke verzekering voor u het goedkoopste is.


Hoe de autoverzekering afsluiten

Het afsluiten van de autoverzekering gaat als volgt. U kiest eerst een verzekeraar waarnaar u wilt overstappen. Als u deze gevonden hebt meld u zich aan bij deze verzekeraar. Hierbij geeft u aan wanneer de autoverzekering in moet gaan. Wilt u online uw autoverzekering afsluiten? Dit is mogelijk en kunt u via het internet doen. Alle verzekeraars hebben een website waarop u zich eenvoudig kunt aanmelden.

Als u al een autoverzekering hebt lopen dan zal deze opgezegd moeten worden. Anders bent u dubbel verzekerd en betaalt u teveel. Bij de opzegging geeft u ook aan op welke datum u wilt dat de verzekering afloopt. Zorg ervoor dat u altijd een bewijs hebt van uw opzegging. Zo kan er geen onduidelijkheid ontstaan over of u de verzekering wel hebt opgezegd. Vraag dan ook een bevestiging van de opzegging. Overstappen naar een andere autoverzekering is dus heel eenvoudig.


Verschillen tussen verzekeraars

Een dure autoverzekering is ook niet per definitie beter dan de goedkope autoverzekering. Wat minimaal vergoed moet worden door de WA verzekering staat vast. Hierin verschillen de verzekeraars dan ook niet van elkaar. Waar het verschil wel in kan zitten is de service. Misschien is de concurrerende autoverzekeraar telefonisch niet goed te bereiken. Het zou ook zo kunnen zijn dat de goedkopere verzekering beter is dan de duurdere. Kijk dan ook goed naar de voorwaarden. Iedere verzekeraar zit anders in elkaar en kan op de minimale dekking extra dekking bieden.

In de tijd dat geen schade aan de auto vergoed wordt bouwt u schade vrije jaren op. Hierdoor is de verzekering met het jaar goedkoper. Als een schade vergoed wordt door de verzekeraar dan kost dit schade vrije jaren. Dit is af te dekken door een no-claim beschermer af te sluiten.

Het is verplicht om de auto te verzekeren als u ermee rijd. Als u ervoor kiest om voor een langere periode stil te laten staan dan kunt u ervoor kiezen om de autoverzekering te schorsen. Dan hoeft u dus geen verzekering te betalen. Hou er dan wel rekening mee dat u echt niet meer gaat rijden. Ook het kleine ritje van huis naar de autogarage is niet toegestaan.

Comments are closed.