Schade herstellen

Feb 9, 2014   //   by admin   //   Uncategorized  //  Comments Off on Schade herstellen

Bij schade moet de auto weer hersteld worden. In principe bent u alleen verplicht de auto weer goed te laten functioneren. Voor de verkeersveiligheid is het belangrijk dat de auto vakkundig en grondig gerepareerd wordt. Echter bent u niet verplicht alle schade te herstellen, bijvoorbeeld een deuk in de auto is geen probleem voor de verkeersveiligheid.

Bij schade aan uw autoruit is het van belang dat u direct handelt. Een sterretje kan bijvoorbeeld ieder moment barsten, wat een gevaarlijke situatie oplevert. Bovendien voorkomt u hiermee dat u gehele autoruit vervangen moet worden. Doorgaans wordt er eerst geprobeerd uw ruit te repareren, autoruitschade herstellen is namelijk de voordeligste optie. maar indien de schade te groot is of dat de schade zich in het gezichstveld bevindt wordt uw autoruit vervangen.


Schuldige schade

Ongeacht wie de schuldige van de schade is, de auto moet hersteld worden. Afhankelijk van uw autoverzekering en uw portemonnee is het ongetwijfeld bepalend waar en welke schade u laat repareren. Is de tegenpartij de schuldige dan kunt u gerust alle schade laten repareren bij een garage naar uw keuze, de schade wordt immers toch verhaald op de tegenpartij.

Bij een All Risk autoverzekering is de schade aan uw auto ook standaard gedekt, echter hanteren sommige verzekeraars hiervoor een regeling. Zij hebben afspraken gemaakt met diverse garages en herstelbedrijven, kiest u voor een ander bedrijf dan zal er een eigen risico in rekening gebracht worden. Lees de aanvullende voorwaarden goed door om te kijken hoe dit bij uw verzekeraar geregeld is. Bij eigen schuld met een Wa autoverzekering is de schade niet gedekt, u kunt dus zelf bepalen tot in hoeverre u de schade laat repareren en waar.


Garage of schadeherstelbedrijf

Bij schade overweegt u hoogstwaarschijnlijk de garage waar u ook het jaarlijks onderhoud laat doen, echter is dit misschien niet de beste overweging. Er zit een groot verschil tussen een garage of een schadeherstelbedrijf.

Een garage is voornamelijk gespecialiseerd in het onderhoud van voertuigen, denk hierbij aan onder andere het vervangen van onderdelen en het repareren van technische mankementen. Daarentegen is een schadeherstelbedrijf gespecialiseerd in schade. Ze zijn volledig ingericht op specialisaties als uitdeuken, overspuiten van lakschade en vervangen van onderdelen.

Uiteraard zit er ook verschil in de kwaliteit van schadeherstelbedrijven. U kunt letten op kwaliteitskeurmerken en vragen naar garantiebepalingen. Ook kunt u schadeherstelbedrijven vergelijken en reviews bekijken van eerdere klanten voordat u daadwerkelijk een keuze maakt.

Comments are closed.